Baggrund
Med en baggrund, der - udover den danske - rummer Hawaii og Japan, har der været interesse for og glæde ved forskellige madkulturer tidligt i livet. Dette har så fået en naturvidenskabelig dimension ved at vælge det dengang nyoprettede studie i bromatologi, dvs. fødevarevidenskab, og siden at have beskæftiget sig med den mikrobiologiske dimension inden for feltet, herunder fermentering og fødevaresikkerhed. Har haft legatbaserede forskningsophold i Japan og Skotland, gæsteprofessorat i Norge (2015-2018) samt kortere arbejdsophold i bl.a Korea, Grønland, Island, Sydafrika, Egypten m.fl. inden for området. Har været initiativtager og tovholder på et europæisk uddannelsesprogram i fødevaresikkerhed og ledet opstarten af en national forskerskole ”FOOD” samt medvirket i en række initiativer og arbejdsgrupper på fødevareområdet. Har besvaret brevkassespørgsmål vedr. fødevarer for hhv. Samvirke og ugebladet Ingeniøren. Siden 2003 professor i fødevaremikrobiologi ved KVL (nu KU Science) og sektionsleder for Fødevaremikrobiologi og Fermentering siden 2010. Medstifter og tidligere formand (2008-2019) for Rådet for Bedre Hygiejne. Valgt medlem af Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV) fra 2012 og medlem af Dansk Gastronomisk Akademi fra 2018.
Udannelse:
Cand Brom 1981 (KVL), PhD 1989 (KVL)
Ansættelser:
2010 - Sektionsleder, Fødevaremikrobiologi og Fermentering, KU
2015-2018 Gæsteprofessor på NTNU, Norge
2003 - Professor i fødevaremikrobiologi
2002-3 Initiativtager til LMC forskerskolen “FOOD”
1991 Lektor Fødevaremikrobiologi, Kgl Vet. og Landbohøjskole
1989-91 Seniorforsker Vandkvalitetsinstituttet.
1984-89 Seniorforsker Fiskeriministeriets Forsøgslaboratorium.
1982-84 Gæsteforsker, Osaka University, Japan (Monbusho Scholarship).
1981-82 Videnskabelig assistent. Fiskeriministeriets Forsøgslaboratorium