Asmus Gamdrup Jensen

ASMUS GAMDRUP JENSEN
MADHISTORIKER OG FORFATTER

PRIMÆRE UDGIVELSER

  • Forfatter til Egn - råvarer og retter fra Vestjylland. 285 siders madhistorisk og gastronomisk bog om Vestjylland udgivet v. FADLs FORLAG, 2018.
  • Forfatter til KÅL. 272 siders madhistorisk og gastronomisk bog om kål udgivet v.  FADL’s FORLAG, 2015.
  • Forfatter til e-bogen Stevnsbærret - Historien om Nordens Drue udgivet i 2013. 
  • Forfatter og redaktør på udgivelsen KYST, udgivet af Kunstcentret Silkeborg Bad i forbindelse med udstillingen af samme navn, 2021.
  • Speciale i historie fra Københavns Universitet, Bevægelige ostekvaliteter i et fladt mejerilandskab, 2013
  • Medforfatter til den videnskabelige artikel ‘To meat or not to meat?’, International Journal of Food Design, 2020, vol. 5 (1-2), p. 83-92.

HÆDERSDIPLOMER OG UDSTILLINGER

STØRRE ARBEJDER

  • Medejer og direktør, KOST, juni 2014 —— i dag, www.kostkbh.com
  • Grundlægger, Tid & Sted, 2014 —— i dag, forfattervirksomhed og madhistorie. 
  • Udvikling og projektstyring af det madgeografiske projekt EGN Lolland-Falster. Finansieret af Nordeafonden 2020-2023 
  • Programvært på Danmarks Radio, aug. 2016 —— juni 2017, TV-vært for programserien Afrikas Nye Køkken, som er blevet vist på nationalt TV i Sverige, Norge, Island og Danmark.
  • Butiksejer af madforretningen KOST, Sdr. Boulevard 52, Vesterbro, KBH fra 2014-2017.
  • Foredragsholder og underviser på såvel biblioteker, læreruddannelser, erhvervsskoler, folkemøder, på højskoler, m.m. Mere end 30 madhistoriske foredrag fra okt. 2014 til i dag. 
  • Ansat i Forskningsprojektet DigDag, nov. 2010-dec. 2013. Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi.

UDDANNELSE

  • Københavns universitet — Cand.mag i historie / master of arts in history, 2007-2013 & Bahcesehir Üniversitesi, Istanbul, 2010, Faculty of communication.
  • Forfatterkursus på Forlaget Gladiator, foråret 2019.