Kort curriculum vitæ
Forsker ved Det Kongelige Bibliotek, Dansk Folkemindesamling
Født:
5. august 1978
Uddannelse:
cand.mag., 2007, retssociologi og historie. Ph.d. fra Det Humanistiske Fakultet, KU, 2012. Længerevarende studieophold i Seattle, USA, og Lund, Sverige.
Udvalgte publikationer:
Nyvang, C. (2016). A Survey of Danish Cookbooks, 1616–1970. Scientia Danica, Series H, Humanistica, 155-62.
Nyvang, C. (2016). Cookbooks. I Encyclopaedia of Contemporary Nordic Culture. London: C Hurst & Co Publishers Ltd.
Nyvang, C. (2016). Denmark. I K. Albala (red.), At the Table: Food and Family Around the World. (s. 71-77). ABC-CLIO/Greenwood.
Nyvang, C. (2016). Good Fare and Welfare. Perceptions of American and French Food in Danish Postwar Cookbooks. I J. Leer, & K. Klitgaard (red.), Food and Media: Practices, Distinctions and Heterotopias. Routledge.
Nyvang, C. (2015). En ny nordisk hverdag?. Social Kritik.
Nyvang, C. (2014). ”Dengang kvalitetskravet indhentede landbruget”, Information, 28. november 2014.
Nyvang, C. (2014). En fødevareministers ideer om god mad, videnskab.dk.
Nyvang, C. (2014). Historisk kogebog - Kogekunst i Danmark 1616-1910: Anmeldelse. www.historie-online.dk.
Nyvang, C. (2014). I den gode smags tjeneste: Den gastronomiske bevægelse i danske trykte kogebøger 1950-70. Tidsskrift for Kulturforskning, (3-4), 64-81.
Nyvang, C. (2014). Kogebog for Soldaten i Felten. Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, (4).
Nyvang, C. (2014). "Kostmologier" , videnskab.dk
Nyvang, C., & Vallgårda, K. (2014) ”Lars Løkke er til rullepølse: Politikere elsker at bruge mad til at signalere folkelighed” Politiken, 23. juni.
Nyvang, C. (2014). OTA Solgryn: Barnets århundrede. Nordisk design til børn. 1900 til i dag. I Barnets århundrede. Nordisk design til børn. 1900 til i dag. (s. 52-53). Museum Vandalorum.
Nyvang, C. (2013). Cookbooks: Encyclopaedia of Contemporary Nordic Culture C Hurst & Co Publishers Ltd.
Nyvang, C. (2013). Danske trykte kogebøger 1900-70. Fire kostmologier. (upubl. Ph.d.-afh.) Københavns Universitet. Det Humanistiske Fakultet.
Nyvang, C. (2013). Detailhandel (temanummerredaktør). Kulturstudier, (2).
Nyvang, C. (2011). A l'américain? Amerikansk mad i danske kogebøger 1945-70: Amerika og det gode liv. Materiel kultur i Skandinavien i 1950'erne og 1960'erne. I I. Vyff (red.), Amerika og det gode liv. Materiel kultur i Skandinavien i 1950'erne og 1960'erne. (s. 145-153). Syddansk Universitetsforlag.
Nyvang, C. (2010). Medie og måltid - danske trykte kogebøger i 1800-tallet: Syn på mad og drikke i 1800-tallet. I O. Hyldtoft (red.), Syn på mad og drikke i 1800-tallet. (s. 145-231). Museum Tusculanum.
Nyvang, C. (2009). Valgflæsk. 1066.
Nyvang, C. (2008). Kogebogshistorier. Retorik Magasinet, (68), 8-10.
Nyvang, C. (2008). Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Personalhistorisk Tidsskrift, (1), 101-113.
Nyvang, C. (2008). Nationalistens kogebog. 1066.
Nyvang, C. (2007). Originaler og kopister : danske trykte kogebøger 1616-1900. Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, (4), 15-21.
Nyvang, C. (2006). Bi Skaarup: Renæssancemad. Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian 4.?s tid, anmeldelse. www.historie-online.dk.
Nyvang, C. (2006). Bodil Møller Knudsen, Maden ved taffelbord, kammerbord og køkkenbord, anmeldelse. www.historie-online.dk.
Nyvang, C. (2006). Torun Gjelstrup: Uden mad og drikke. Spise-, udskænknings- og overnatningssteder i Ærøskøbing, anmeldelse. www.historie-online.dk.
Nyvang, C. (2005). Krummer og brød: iscenesættelsen af det gamle i en dansk museumsforstanders forfatterskab, H. P. Hansen, Herning Museum. Midtjyske Fortaellinger, 144-155.
Nyvang, C. (2002). Spisevægring som livsform. Information, 13. august.