Claus Meyer Nielsen

Cand.merc.int., Gastronomisk Iværksætter

Kastanievej 9
1876 Frederiksberg C
Tlf: +45 33 24 37 06
Fax: +45 33 24 55 53
E-mail : claus@meyerfood.dk
www.meyersmad.dk

Biografi:

Claus Meyer blev i 1991 færdig som cand. merc. international (SPRØK) fra Handelshøjskolen i København med speciale i opstart og udvikling af virksomheder. Færdigheder som han senere har brugt i forbindelse med opstart af virksomheder som Meyers Mad ud af Huset, Chokolade-Compagniet, Meyers Madhus, Meyer & Tingstrøm personalerestauranter, Meyerfood og frugt fra Lilleø. 
Senest har Claus Meyer været involveret i opstarten af Nørrebro Bryghus og restaurant NOMA. Han er endvidere medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi, har været formand for den danske afdeling af den internationale kokkeforening ”Eurotoques” 1991-1999 og var formand for Rådet for bedre Madkvalitet 2000-2002. 
Claus Meyer har i 15 år gennem madpolitisk virksomhed, foredrag og deltagelse i den offentlige maddebat og gennem sine 11 bøger forsøgt at anvise vejen til større kvalitet i maden og måltidet.

Udgivelser, bøger:

Meyer, C., Møller, P., Pedersen, T., Martens, M.: Smagens Fysiologi i: Menneskets Ernæring. Munksgaard. 2004. 

Meyer, C.: Lyst. Politikens Forlag A/S. 2003.

Meyer, C., Poulsen, O.: Meyers Køkkenbørn 3 – Yndlings madpakker. DR Multimedie. 2002

Astrup, A., Meyer, C.: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Meyer, C., Poulsen, O.: Meyers Køkkenbørn 2 – Søde Sager. DR Multimedie. 2001.

Meyer, C.: Året rundt i Meyers Køkken. Fiskers Forlag. 2001.

Meyer, C., Poulsen, O.: Meyers Køkkenbørn 1. DR Multimedie. 2000, 2001.

Meyer, C.: Meyers Mad - en kogeplade. CD-Rom til Windows 95 og Macintosh. Vupti Production. 
DR Multimedie. 1997.

Christensen, B., Laudrup, M., Nielsen, C.M. og Pedersen, J.M.: En gastronom i Spanien. Centrum. 1997.

Nielsen, C.M.: Chokolade. Nordisk Forlag A.S. by Gyldendalske Boghandel. 1995, 1998, 1999, 2003.

Meyer, C., Kristoffersen L.: Sund kost i dansk madkultur i: Menneskets Ernæring – fra molekylærbiologi til sociologi, redigeret af Astrup, A., Garby L. Stender, S. Munksgaard. 1997. 1999.

Meyer, C.: Mad med Meyer. Fiskers Forlag. 1995.

Nielsen, C.M.: Stadig en rejse værd - en gastronomisk ekspedition til de tyve trestjernede franske restauranter ifølge Guide Michelin. Centrum. 1994.

Videnskabelige publikationer:

Astrup, A, Nielsen, C.M.: Middelhavskosten - Mad der kan beskytte mod fedme og hjerte-kar-sygdomme. Månedsskrift for Praktisk Lægegerning 2004; 82:571-4.

Astrup, A, Nielsen, C.M., Jebb, S.A.: Are we getting fat from the foods we do not eat? Obes Rev 2004;5: 89-90.

Astrup, A.V., Nielsen C.M., Greve, T., Kreutzer, M., Pedersen, U., Sørensen, L.B., Toubro, S.:
Randomiseret sammenligning af kursus i gastronomisk madlavning versus adfærdsmodifikation i
behandling af svær overvægt. Ugeskrift for Læger. 2003;165:4958-61.

3-4 Abstracts + proceedings fra nationale og internationale kongresser.

Populærvidenskabelige artikler/korrespondancer og kronikker:

Astrup, A., Meyer, C. Spis igennem - og tab dig.http://www.netdoktor.dk/madogkrop/artikler/spisigennem.htm, opdateret 24/7-03

Astrup, A., Meyer, C.: Kaffe - Sundt eller usundt? Helse 2002:5;44-45.

Astrup, A., Meyer, C.: Velsmagens Anatomi i: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Astrup, A., Meyer, C.: De danske traditioner i: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Astrup, A., Meyer, C.: De fremmede køkkeners visdom i: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Astrup, A., Meyer, C.: Kampen mod lyst og nydelse i: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Astrup, A., Meyer, C.: De fremmede køkkeners visdom i: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Astrup, A., Meyer, C.: Claus Meyers praktiske råd i køkkenet i: Spis igennem. Politikens Forlag. 2002.

Meyer, C.: Mad og Fedt. Kronik. Politiken 11.01.2001.

Astrup, A., Meyer, C., Plum, C.: Fødevareloven. Brøndums Danske Lov 2000, København, side 85-88.

Meyer, C., Astrup, A., Søgaard, B., Ravn, I., Andersen J.O., Lorenzen G.: Maden og det gode liv. Madmanifest. Information. 24.12.1998.

Breitenstein, I., & Meyer, C.: Uspiselig Meyer-Kritik. Debat. Børsen. 13.2.1996.

Meyer, C.: At spise er at elske. Samvirke. Juli 1994.

Meyer, C.: Dansker ræk hånden frem. Kronik. Det Fri Aktuelt s. 14. 7. maj 1994.

Meyer, C.: Den tabte tid. Kronik. Det Fri Aktuelt s. 15. 27. april 1994.

Meyer, C.: Tid til et fælles måltid – og hinanden. Kronik Berlingske Tidende. 10. oktober 1992.

Foredragsemner: Ca. 600 foredrag inden for bl.a. følgende emner: 

Spis igennem: Hemmeligheden bag vidunderlig mad er et behersket indhold af fedt. Brobygning mellem gastronomi og ernæringsvidenskab, imellem lysten og den sunde fornuft.

Madkultur & livskvalitet: Claus Meyer hudfletter den danske madkultur med udgangspunkt i sine egne livserfaringer.

Bedre mad på bordet: Hvad er kvalitet? Hvad er fødevarens indre værdi? Hvad er musikalitet? Hvornår er produktudvikling intelligent? Hvorfor skal vi have mangfoldighed?

Børn, mad, skole og musikalitet: Claus Meyer deler ud af sine erfaringer med at udvikle børns sans for mad og måltider.

Syv livretter – 21 måltider: Om at forfølge sine madambitioner i praksis.

Opstart og udvikling af virksomhed. Om arbejdsliv og præstationer: om at forfølge sit potentiale og elske det man gør.

Chokolade – Gudernes føde.

Kaffe – Kvalitet i kroppen.

Ud over rækken af foredrag og smagninger har Claus Meyer bl.a. undervist i Meyers Madhus. Han har ligeledes stået for kogeskoler og gastronomisk teambuilding.

Postgraduate undervisning/konferencer/debatmøder inden for bl.a. følgende teamer:

Fødevareudbuddet i Danmark – myter og facts. Konference i Landstingssalen, Christiansborg. 2. juni 2004.

Bivejleder/coach til praktikraport: 

Kommunikation med praktik af Anders Holst Markussen, Københavns Universitet. Juni 2004.

The Danish Specialty Coffee Market in the Vision. SCAA Konference, Atlanta. 23. - 26. april 2004.

Mad, motion og sundhed. Store brain-storm dag. Eksperimentarium & Meyers Madhus, København. 2. marts 2004.

Madens sensoriske egenskaber. Temakursus i: Kost og velfærdssygdomme. Forskningsinstitut for Human Ernæring. 5. marts 2002, 9. februar 2001, 24. januar 2003, 5. februar 2004.

Den sunde virksomhed /med Astrup, A.. Euroforum - High Performance Institute konference, København. 13. marts 2003.

Præsentation af instituttets forskning og undervisning samt foredraget: Hvor kommer fedtet i vores depoter fra? Sammen med Astrup, A. Københavns Dag- og Aftenseminarium kursus for hjemkundskabslærere ved lærerseminarierne, KVL. 26. november 2003.

Bivejleder/coach til kandidatafhandling: 
En Corporate branding- og strategisk komunikationsanalyse af Meyer Gruppen af Mette Winther og 
Louise Blom. Cand.Merc linien: Design og Communikation Management, Institut for Afsætningsøkonomi, Handelshøjskolen i København. 1. november 2003.

Spis igennem /med Astrup, A.. Alt for Damerne Live, Forum, København. 23. februar 2003.

Spis igennem /med Astrup, A.. Læsermøde, Politiken, København. 3. februar 2003.

Claus Meyer og Helle Brønnum Carlsen modtog: Danske Madpublicisters pris i 1993
for initiativet til Smagens Dag. Ud over at være initiativtager til projektet, har Claus Meyer 
været coach og underviser under Smagens Dag på danske folkeskoler i fem år - senest i 2003.

Hvor galt står det til - de sundhedsmæssige konsekvenser af den danske madtradition. Åben forelæsningsrække i samarbejde med Astrup, A. Brobygning mellem gastronomi og ernæringsvidenskab. KVL. 25. november 2002.

Adipositas - fedme /med Astrup, A.. Den almindelige Danske Lægeforening efteruddannelse for praktiserende læger: Kostvejledning i almen praksis, Vejle. 29. januar 1996.

Kostvejledning i almen praksis /med Astrup, A.. Den almindelige Danske Lægeforening kursus for praktiserende læger, Sundhedshøjskolen, Ålbæk. 26. april 1995.

Fedmebehandling og livskvalitet, sammen med Astrup, A.. Brasserie Truffé, Frederiksberg. 18. januar 1994.