Slagtermester Henrik Hansen

Slagteren i Vipperød
Roskildevej 292
4390 Vipperød

Diplom modtaget: 
2023

Slagtermester Henrik Hansen og hans kone har i over 30 år drevet et lille slagteri i Vipperød, hvor de slagter dyr fra små bedrifter i lokalområdet. Der bliver færre og færre af den slags lokale slagterier, hvor dyreetik og kødkvalitet vægtes, fordi dyrene kan slagtes ustressede på marken eller med en ultrakort transporttid, så man undgår lange transporter af levende dyr.

Slagteriet slagter og opskærer kvæg, grise, heste, geder og får. De enkelte kroppe modnes optimalt i slagtehuset i Vipperød og gives derefter tilbage til leverandøren, eller de opskæres til salg i deres nærliggende detailudsalg i Vipperød. Slagterforretningen producerer og sælger også charcuteri af høj kvalitet.

Diplomet gives ikke kun på grund af dyreetik, godt håndværk og høj kvalitet; men tillige fordi det kan sætte fokus på små slagteriers betydning for små landbrug, der ikke kan få deres dyr slagtet på de store slagterier. Dette forhold bør indgå i planerne for den nødvendige omstilling af dansk landbrug, hvor mindre bedrifter kan komme til at spille en vigtig rolle, fordi et kontrolleret antal fritgående dyr faktisk er et aktiv, både for biodiversiteten og CO2-bindingen i jorden.