Poul Lønberg

Luna Markeds Rådgivning

Diplom modtaget: 
2016

For: Gastronomisk markedsføring

Povl Lønberg modtager sit diplom for at være den, som bag kulissen sørger for, at offentligheden får viden om de gode fødevarer.

Povl Lønberg har gennem en årrække udført et helt unikt arbejde med at fremme viden om de gode lokale fødevarer gennem professionelt markedsføringsarbejde. På sin stille facon og gennem opbygning af et kæmpe netværk formår Povl at sikre, at den brede offentlighed får viden om, hvad der rører sig på den gastronomiske scene. Han gør det som den grå eminence, der i ubemærkethed sørger for at holde journalister på de førende medier orienteret om nyt og spændende inden for gastronomien.

Povl har foruden sit kæmpe netværk også en hel fantastisk viden om, hvad der foregår inden for gastronomien stort som småt. Denne viden nyder de ofte travle journalister godt af. Og så er Povl en stædig forsvarer af gamle dyder. I fritiden sylter og bager han på livet løs efter gamle opskrifter og med næsten glemte sorter af frugt og grønt. Povl har også været forkæmper for tilladelsen til brug af rå mælk, som han i en periode var ”mælkemanden” bag. 

Povls virke er helt uvurderlig for mange mindre lokale producenter og arrangører af madevents. Denne rolle har vi i akademiet ikke præmieret så meget før, men det er en utrolig værdifuld rolle og funktion.