Mikkel Friis-Holm

Friis-Holm Chokolade

 www.friisholmchokolade.dk 

Diplom modtaget: 
2018

Bag de succesfulde chokolader der år efter år høster guld-og sølvmedaljer til VM for chokolade (International Chocolate Awards), står Mikkel Friis-Holm, som er uddannet kok. Mikkels mission er at producere chokolade af højeste kvalitet, hvor terroir og tradition kommer til deres fulde ret. Med stort fokus på fair handelsvilkår, bæredygtighed og økologi, køber Mikkel sine chokoladebønner hos landmænd, der laver bønner i første klasse indenfor chokolade. Og de fattige bønder, der dyrker de specielle bønner, får til gengæld en meget høj pris for deres særlige produkt. Inden han fik sin egen chokoladefabrik på et plejehjem i Lejre i 2015, blev Friis-Holm chokoladen produceret på Bonnats fabrik i Frankrig. 

Mikkel tænker cacaobønner, som vinbønder tænker druer og enhver, der har mødt Mikkel, kan mærke hans passion og enorme viden, der brænder igennem i hans person og smages i hver enkelt chokoladebar, der forlader Friis-Holms chokoladefabrik. Det er intet under, at hans chokolader gang på gang vinder sølv- og guldmedaljer. Rent sensorisk er Mikkels chokolader små kunstværker i sig selv. Dertil kommer den stilrene og smukke emballage, som gør det til en sand fest at have en Friis-Holm chokoladebar mellem hænderne.