Marianne og Svend Ove Jørgensen

Gårdbutikken Bodebjerg Tel. 2021 2512 

www.gaardbutikken.dk 

Diplom modtaget: 
2018

Marianne og Svend Ove Jørgensen grundlagde i 1983 Bodebjerg Fårebrug som økologisk landbrug. De startede en økologisk kødproduktion som de første i landet, lang tid før det var noget man begyndte at tale om. Svend Ove Jørgensen var med til at udarbejde de første danske officielle krav til dansk økologi. I 1990 blev Gårdbutikken Bodebjerg som den første i Danmark økologisk godkendt. I 2008 indgik sønnen, Morten Klit, i samarbejdet. Ved siden af salg af fremragende fersk økologisk okse-, svine- og lammekød samt kyllinger udvikler Gårdbutikken Bodebjerg løbende nye produkter indenfor pølsemageri og charcuteri, baseret på de fremmeste traditioner indenfor håndværk, økologi og velsmag, bl.a. ved anvendelse af naturlig modning og under hensyntagen til dyrevelfærd. Fennikelpølse, rullepølser og det brede udvalg af delikate grillpølser, marineret, tørret oksekød og andet charcuteri er alle produkter, der afspejler de høje kulinariske ambitioner på Bodebjerg. Fåreholdet er fortsat omdrejningspunktet for Gårdbutikken Bodebjerg. 

Marianne og Svend Ove Jørgensen har med deres etablering af Gårdbutikken Bodebjerg og landets første økologiske kødproduktion gennem 35 år kontinuert periode til de gik på pension i marts 2019 vist et helt usædvanligt gastronomisk initiativ og udført et pionérarbejde, som har inspireret og stimuleret andre til at etablere begreberne økologi og kvaitet som to sider af samme sag.