Lennart Lajboschitz

Folkehuset Absalon

Diplom modtaget: 
2016

For: Måltidsfællesskaber

Da forretningsmanden Lennart Lajboschitz solgte sin virksomhed, købte han den nedlagte Absalon Kirke på Vesterbro og omdannede bygningen til “Folkehus”, som han kalder det.
Her kan enhver komme og være sammen med andre på nye måder, som der står på hjemmesiden. Her kan man spille skak eller backgammon, dyrke yoga, høre musik eller drikke kaffe. Der er hver dag en eller flere kulturelle aktiviteter, og det fælles måltid kl. 18 er helt centralt. Man sidder sammen ved langborde, maden serveres på fade, og det forventes, at man hjælpes ad under måltidet, så alle får, hvad de ønsker sig.

Som der står på Absalons hjemmeside: ”Vi tror på, at det, der giver livet værdi, er de sociale bånd, vi knytter til hinanden – og med Absalon ønsker vi at skabe en ramme for lige præcis dette”.

Med måltidet som et af de helt centrale omdrejningspunkter har Lennart Lajboschitz formået at berige tilværelsen for husets mange brugere, og derved i praksis demonstreret den store betydning, måltidet har for fællesskabet.

www.absaloncph.dk