Kamilla Seidler

Restaurant Gustu, La Paz, Bolivia

Diplom modtaget: 
2015

For: Gastronomisk udviklingsarbejde

Projektet er grundlagt af ulandsorganisationen IBIS og Claus Meyer, der oprettede fonden Melting Pot Bolivia. Projektet er et udviklingslaboratorium for skabelsen af et bæredygtigt regionalt køkken baseret på lokale produkter og praksisser inspireret af det ny nordiske køkken. Her har Kamilla Seidler, ud over at være en glimrende underviser, vist enestående evner, sublim faglig kunnen og et forbløffende gåpåmod, når det drejer sig om at udvikle et nyt køkken på grundlag af Bolivias omfattende råvaregrundlag. Det drejer sig om et land med en spinkel infrastruktur og enorme logistiske problemer. Dertil kommer, at arbejdet foregår i 4500 meters højde, hvor vand koger ved ca. 85 C, hvad der giver helt særlige problemer i et køkken.

Kamilla Seidler har skabt et glimrende læringsmiljø, Restaurant GUSTU, hvor eleverne fra kogeskolen er kokke og tjenere, er nu blandt de førende restauranter i Latinamerika med fremragende anmeldelser i den internationale presse.

Udvikling af en luksusrestaurant i et af verdens fattigste lande kan måske forekomme at være et lidt besynderligt u-landsprojekt. Men sagen er den, at de unge, der har været gennem uddannelsen, nu er meget efterspurgte i Latinamerika.

Køkkenchef Kamilla Seidler 
Restaurant Gustu
Calacoto, calle 10 Nº 300 casi Costanera 
La Paz
Bolivia
Tlf.: 591 (2) 2117491
Mail: kseidler@restaurantgustu.com 
http://restaurantgustu.com/eng/welcome/