Jacob & Helle Stokkebye

Stokkebye Vingård, By Stokkebye
Kertemindevej 152
5800 Nyborg
www.bystokkebye.com

Diplom modtaget: 
2023

På strækningen mellem Nyborg og Kerteminde ligger vingården By Stokkebye. Her har Jacob Stokkebye lavet vin med sin familie siden 2009. Der laves flere vine, men det er først og fremmest hvidvinene Liva og Frank lavet på Solaris, hvidvinen Coco på Pinot Noir, og de mousserende vine Stella og Stella Mary på henholdsvis Johanniter og L’Acadie Blanc og på Pinot noir, der har løftet kvaliteten af dansk vin.

Jorden er rig på kalk og mineraler, hvilket fornemmes i vinenes tørre, sprøde og nordiske udtryk, typiske med duft af hyldeblomst. Der modnes på en blanding af stål og egetræsfade. Vinen Coco på fade fra Meursault og 50% af Liva på brugte fade fra Domaine de Chevalier i Bordeaux.

Produktionen er økologisk og der tilsættes lidt svovl for stabilitet. Produktionen er ca. 20-25.000 flasker årligt, hvilket også inkluderer en mindre produktion af to glimrende ”portvine” på druen Golobok, en krydsning af flere druer, blandt andet Cabernet Sauvignon, henholdsvis Georg og Victor. Alle vine er opkaldt efter familiens medlemmer. Vinene kan købes på stedets hjemmeside og hos visse vinhandlere, f.eks. Brdr. D.