Heine Max Olesen

Diplom modtaget: 
2018

Gastronomiske anvendelser af tang, især høstet i danske vande, har været længe undervejs i Danmark, og først i de senere år er der etableret en række mindre danske virksomheder, som har brudt igennem til forbrugerne. 

Heine Max Olsen, kok, fiskehandler, iværksætter og restauratør, er én af pionererne på dette område, først som stifter af firmaet Nordisk Tang, og fra 2018 som skaber af Seaman Aps, hvis første produkter, tangchips, har været i handlen siden sommeren 2018 og allerede nu efterspørges i udlandet. 

Chips har et meget stort volumen på det danske marked, men man skal se langt efter gastronomisk fornyelse og anvendelser af nye råvarer. Seaman producerer nu tre slags chips med smagene hummer+paprika, havsalt+spirulina og blæksprutteblæk+sort peber, og de er alle baseret på dansk blæretang, som udgør halvdelen af chippen. 

Fedtstofindholdet er 30% lavere end i andre chips-produkter. Særligt skal fremhæves varianten med blæksprutteblæk+sort peber, som er en krum og smuk mørkegrøn chip, der har en fin og afbalanceret havsmag (af sepia-blæk og salt) og er porøs og knasende sprød uden at være hård. 

Sammen med den smukt designede og knitrende papirspose (som er bionedbrydelig), der understøtter smagsoplevelsen af en chip, er denne tangchip et nyskabende og gastronomisk værdifuldt bidrag til fastfoodsegmentet i dansk dagligvarehandel.