Erik Lautrup-Nielsen og Christian Munch-Jakobsen

Foodture Aps
”To øl City”
Ringstedvej 13
4520 Svinninge  
www.foodture.dk

Diplom modtaget: 
2022

Tempeh er et indonesisk fermenteringshåndværk baseret på kogte bælgfrugter, som efterfølgende bindes sammen gennem en mycelium vækst. Håndværket er opstået i 1800-tallet i Indonesien og Tempeh er i dag den vigtigste proteinkilde i landet. At producere Tempeh i Danmark er en helt ny disciplin og folkene bag Foodture er lykkedes med at skabe en hel unik og velsmagende dansk tempeh (på ingrid ærter og lupin). Denne kalder de Tæmpeh med Æ for at understrege det danske ophav. Tæmpeh’ens gastronomiske kvaliteter er mange og alsidige, og i takt med at flere og flere køkkener oplever en stadigt stigende efterspørgsel på grønne retter, er Tæmpeh en kærkommen mulighed også i de danske køkkener. Iflg. de nye klimavenlige kostråd skal vi spise 50 g flere bælgfrugter end vi gør i dag. Her er en nem og festlig måde at gøre det på.