Ditte Ankjærgaard og Carsten Gydahl-Jensen

Danske Frilandssnegle 

 www.nordicsnails.com 

Diplom modtaget: 
2018

Carsten og Ditte fik idéen til opdræt af plettet voldsnegl efter at have set en engelsk udsendelse om snegleopdræt. 

Plettet voldsnegl, Helix Aspersa Maxima, er lillebror til vinbjergsneglen. I Frankrig benævnes den Petit gris. Den er meget eftertragtet takket være det møre kød, og så er den dobbelt så hurtig at opdrætte som den mere kendte vinbjergsnegl. 

På Ditte og Carstens sneglefarm uden for Roskilde lever sneglene indhegnet, men på friland og opdrættes økologisk – dog endnu ikke certificeret. Sneglene lever blandt- og af foderraps, der vokser omkring dem, samt af en melblanding tilsat mineraler. 

Det naturlige miljø næres også af fugt fra en nærliggende mose og om natten vandes kunstigt – for uden fugt kan sneglene ikke trives. 

Sneglene blancheres, afskalles, vakuummeres og gaspakkes for at bevare den friske kødsmag og sælges i to versioner som blancherede og sousvide-kogte. 

Sneglekaviar er en ny delikatesse på størrelse med lakserogn. Efter håndsortering og en let marinering gaspakkes kaviaren på kaviardåser. 

Curiosum: Danske Frilandssnegles sneglekaviar var med på Kenneth Toft Hansens vinderret til VM i Bocuse d’Or 2019.