Claus Marcussen, Simon Weber Marcussen og Anita Dietz

Dansk Tang Aps
www.dansktang.dk

Diplom modtaget: 
2019

I de senere år er der kommet mere gang i både restauranters og almindelige forbrugeres anvendelse af tang i maden. De fleste råvarer er baseret på tørret, importeret tang, og det er først med etableringen af firmaet Dansk Tang i 2016, at der er kommet frisk dansk tang på markedet.

Dansk Tang har hjemme i Nykøbing Sjælland i Odsherred, som har 140 km kystlinje ud til tre forskellige farvande; Isefjorden, Kattegat og Sejerøbugten. Inden for kort afstand kan Dansk Tang derfor høste omkring 15 forskellige danske tangarter, som trives under ret forskellige strømforhold, saltindhold og bundforhold. Høsten foregår bæredygtigt og primært ved hjælp af dykkere.

Tangen leveres dagfrisk til adskillige af landets absolut førende restauranter. De friske produkter beskrives af kunderne som af allerhøjeste kvalitet. Samtidig tørrer Dansk Tang flere forskellige typer tang, som pakkes og sælges i butikker over hele landet. Tørringen foregår i sollys, og der er planer om fremover om vinteren at udnytte overskudsvarme fra lokal industriproduktion. Der er for nylig også etableret en web-shop. Senest har Dansk Tang sammen med Herslev Bryghus lanceret tre slags tangøl, hvoraf især skal fremhæves en blonde med havsalat og en porter med blæretang. Det er de uden tvivl mest velsmagende (ud af rigtig mange både danske og udenlandske) øl med tang, som indstilleren har smagt.

Det kan også nævnes, at Dansk Tang er stærkt engageret i formidling og udbyder kurser, foredrag og tangsafari for skoleklasser, børnefamilier og virksomheder, med fokus på bæredygtige fødevarer. Desuden afholdes en årlig Tangfestival, og man er i gang med at etablere et Dansk Videnscenter for Tang i Nykøbing Sj.