Brent Christensen

 

Hopballe Mølle
Hopballevej 56
7300 Jelling 
www.hopballe.dk

 

Diplom modtaget: 
2022

På Hopballe Mølle produceres kyllinger af den franske race Hubbard 787. Kyllingerne vokser langsommere end de racer, der benyttes i konventionel kyllingeproduktion. Det betyder, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt! Kyllingerne fodres med stedets egen foderblanding, som er udviklet gennem 10 år og indeholder bl.a. soja, majs, hvede, raps og ærter. Den er fri for antibiotika. Hver nat får kyllingerne 8 timers ubrudt søvn. Efter 60-85 dage bliver de skånsomt håndindfanget til slagteriet. De fragtes herefter de max. 200 meter fra kyllingehusene til slagteriet. Hopballe Mølle gør et stort nummer ud af dyrevelfærd, også fordi man mener, det gør noget godt for kyllingernes gastronomiske kvalitet. Kyllingerne har mere plads end konventionelle kyllinger, hvilket giver plads til bevægelse og dermed mørkere og mere smagsrigt kød, sammenlignet med typiske kyllinger på markedet i Danmark. Det lidt mørkere kød egner sig til langsommere tilberedning, f.eks. coq au vin, men tåler også og bevarer saftigheden ved hurtigere tilberedning, f.eks. på grillen.