Annette og Henrik Sørensen

Hybengården

Diplom modtaget: 
2015

For: Hybenmarmelade

 Der er ikke noget bedre end et veldækket morgenbord, med mælkeprodukter, friskbrygget kaffe, godt brød og så – hvis vi er i Nordjylland - Hybenmarmelade. Her er det nærmest utænkeligt ikke at sætte et glas af denne vitaminrige frugt på bordet. Ofte hjemmelavet, men hvis tiden og energien ikke rækker, så vælger de fleste at købe et glas fra Bondegårdshyben.

På gården tæt på Jerslev ved den Nordjyske østkyst blev der oprindeligt kun plantet hyben til eget og venners forbrug. Men det greb om sig, og i dag producerer gårdmandsparret også stikkelsbær, ribs, kirsebær med videre. Selv siger de: ”Vi kunne efterhånden ikke lave marmelade nok til at opfylde ønskerne hos vore venner, naboer og familie. Derfor opstod tanken: Hvorfor ikke prøve om endnu flere vil have vores sunde og smagfulde marmelade, og på sigt måske leve af det”. 

De fik udviklet en rensemaskine, så de kunne lave marmelader efter de gode gamle opskrifter til en fornuftig pris. Senest er nye designede glas, låg og etiketter kommet til i produktionsrummet der er indrettet i en tidligere staldlænge.

Endnu kan de ikke leve helt af marmeladerne, men det kommer nærmere dag for dag, og det uden at gå på kompromis med ingredienser og proces. De har arbejdet på projektet siden 1995, og fortjener en udmærkelse for et produkt som forædler lokale sunde bær nøjagtig som vi lærte af vores mødre ved at kigge dem over skulderen, så det smager af det, det er, nemlig dejlige danske bær.

Annette og Henrik Sørensen
Hybengaarden
Hummelhedevej 102
9740 Jerslev
Tlf. 98 83 10 87
Mail: info@hybengaarden.dk 
www.bondegaardshyben.dk