Selvforsyningsskolen
Lørstedvej 185
9690 Fjerritslev
www.klardigselv.wordpress.com
Anders er fra en slagterfamilie og er uddannet efter den gamle skole. Han driver et lille landbrug med sin familie, hvor der er lagt vægt på dyrevelfærd. Familiens indkomst de senere år kommer fra kursusvirksomhed indenfor slagterfaget. Han underviser både amatører og professionelle i fremstilling af charcuteri, bindefars-pølser, spegepølser, opskæring af en gris o.m.a. Anders er en grundig mand, og han foretrækker lærebøger fra før 2. Verdenskrig, da de moderne bøger ifølge ham ofte springer for let hen over det gode håndværk. Grisen er lidt i modvind for tiden, og selvom vi bør spise mere grønt og spare lidt på kødet, så er Anders med sine kurser og indstilling til dyrevelfærd en vigtig stemme i debatten og en forsvarer for et bæredygtigt husdyrbrug, som gør brug af drøvtyggere til at omsætte græs til menneskeføde, og en ”affaldskværn” som grisen, der omdanner en masse foder, vi ikke selv vil spise, til velsmagende retter og pålæg.