Carl Th. Pedersen

Universitetslektor emeritus, dr.phil.

Benediktes Alle 2

5250 Odense SV

Tlf.: 29 21 14 12

cthp@sdu.dk

http:/www.sdu.dk/ansat/cthp

1960-72 Lektor i kemi ved Københavns Universitet

1973-2005 Lektor i Kemi ved Odense og Syddansk Universitet

1973-76 Institutbestyrer Kemisk Institut Odense Universitet

1976-82 Dekan det Naturvidenskabelige Fakultet Odense Universitet

1983-93 Rektor Odense Universitet

Medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber siden 1985

Medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi siden 2002

 

Speciale:

Krydderier og deres kemi

 

Bøger:

Torsten Vildgaard & Carl Th. Pedersen, Krydderier og Kokkerier.

Carl Th. Pedersen & Jørgen Fakstorp, Gastronomisk Leksikon.

 

Relevante tidskriftsartikler:

Picklede grøntsager, Dansk Kemi 75, (1994) 1, 40-41

Grønne hvidløg, Dansk Kemi 76, (1995) 5, 30-31 

Peber er allehånde – men er Allehånde også Peber?, Dansk Kemi 82, (2001) 3, 6-11

Stinkende delikatesser, Dansk Kemi 82, (2001) 12, 42-44

Dødelige delikatesser, Dansk Kemi 84, (2003) 12, 38-40.

Vanilje, Dansk Kemi 87, (2006) 9, 60-64

Peber, Piperin og H.C. Ørsted, Dansk Kemi 88, (2007) 8, 34-37

Lakrids – og det utaknemmelige stof, Dansk Kemi 92 (2011) 6/7, 26-29

Asparges og underlige dufte, Dansk Kemi 93 (2012) 10, 4

Absint – den grønne fe, Dansk Kemi 95 (2014) 6/7, 26-27

Capsaicin - chiliens spydspids, Dansk Kemi 97 (2016) 1/2, 22-25